Vi er opptatt av å ta samfunnsansvar og en naturlig del i dette arbeidet er kontinuerlig å forebygge og redusere matsvinn.
Kutt Matsvinn2020 holdt sin sluttkonferanse denne måneden, og vi er stolte over at vi sammen har oppnådd målet om å kutte matsvinnet med over 20 % i prosjektperioden. Selv om denne fasen av prosjektet er over, fortsetter arbeidet mot å nå FNs klimamål om å redusere matsvinn med 50 % innen 2030.
Gjennomførte tiltak
Vi har gjennomført en rekke tiltak for å oppnå målet om å kutte vårt matsvinn med 20 % innen utgangen av 2020:
- Veid og registrert mengde matavfall daglig.
- Økt fokus på menysammensetting og mulighet for økt gjenbruk av råvarer.
- Optimalisering (tilpassing) av porsjonstørrelser.
- Forhåndsregistrering av allergier og andre mathensyn.
- Løpende oppdateringer om endring av gruppenes størrelse.
- Ved større håndmatbuffeter og pauseservering supplerer vi underveis. Backup oppbevares på kjøl slik at kjølekjeden ikke brytes og maten kan gjenbrukes/doneres bort.
- Vi samarbeider med organisasjoner som Alternativ Jul, Blå Kors, Evangeliesenteret, Fattighuset, Frelsesarmeen og Maritakafeen, som i løpet av de siste årene har hentet mange tusen porsjoner med overskuddsmat her hos oss.