Kokt fersk rødbete med chevre og rugsprø

Av Bengt Sjöström

Har du fersk rødbete og litt chevre i hus? Vår egen gastronomiske leder Bengt Sjöström tipser om en deilig rett du kan lage i sommerdagene.

Rødbeter kokes med skallet på i lettsaltet vann med litt sukker i. Sukkeret vil forsterke den naturlige smaken av sødmen fra rødbetene. Koketiden varierer fra 1 – 2 timer, avhengig av betenes størrelse. Sjekk om betene er møre og ferdige ved å stikke en kniv i dem. Kok gjerne betene dagen før, for så å gni av skallet. Krydre deretter med salt, pepper og honning.

Chevrekremen

Her trenger du 100g chevre og 125g rømme som du kjører i en blender sammen med salt, pepper og honning, til det er helt glatt. Ha deretter kremen i en sprøytepose.

Hakk grovt brød i fine biter for så å steke det i litt smør eller olje. Det hele smakes til med salt og pepper og legges over på papir.
Til slutt ordnes alt på tallerken.

Tips

Smelte sukker og litt honning slik at det blir en karamell og hell i ½ teskje bikarbonat. Når du rører inn bikarbonatet utvider det seg veldig. Hell det så direkte på bakepapir før det stivner.
Denne honning crunchen hakkes grovt og drysser over.

På bildet har vi asparges, erteskudd og syltede sennepsfrø. Det er ikke nødvendig, men veldig godt.