Is med rabarbra og jordbærsalat
Ingredienser
4 porsjoner
- 1 kg rabarbra
- 1 liter jordbær
- ca. 5 dl strøsukker
- ¼ vaniljestang
- vann
Fremgangsmåte
- Ettersom rabarbra kan være utrolig søte eller sure kan det være lurt å smake og kjenne om du behøver tilsette mer sukker.
- Skrell rabarbraene og skjær stilken i skiver. Skallet legger du i en kasserolle (ta ikke blader i her) og rabarbraen i den andre. Fordele sukkeret på begge.
- Dekk skallet i kasserollen med vann og legg i vaniljestang. Du lar dette koke i 10 minutter og deretter skal det stå og trekke en stund.
- Sil av og sett inn i fryseren.
- Rabarbraen lar du småkoke på lav varme til de er myke. Vil anbefale å røre forsiktig med en slikkepott før det avkjøles.
- Rense jordbærene og fordele dem i porsjonsskåler. Den kokte rabarbraen legges over jordbærene.
- Ta så frem isen med rabarbra. Denne skraper du med en skje slik at det blir som snø når du legger isen over jordbærsalaten.
God fornøyelse!