Farmor Sjöströms knäck

For å spre litt ekstra juleglede ønsker Bengt Sjöström, vår eminente kjøkkensjef, å dele med seg av sin bestemor Elnas knekk-oppskrift (fløtekaramell). En veldig enkel oppskrift som smaker fantastisk godt!

Farmor Sjöströms knäck

Ingredienser

  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl sirup
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl smør
  • 0,5 dl skåldede, hakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. Kok alle ingrediensene sammen, unntatt mandlene, og gjør dråpeprøven
  2. Rør inn mandlene
  3. Fordel massen i former, la den kjølne og server

Tips til dråpeprøven
Hell en dråpe knekkmasse (fløtekaramell) i et glass med kaldt vann. Knekken er ferdig hvis dråpen stivner og kan formes til en kule. Temperaturen på massen skal være 120 til 125 grader.