Nå er det full fart igjen etter sommeren

Vår kjøkkensjef og gastronomisk leder Bengt Sjöström har sammen med vår soussjef Henrik Roele Hass, og Bama, besøkt Sterling kveite i Stavanger.

Av Bengt Sjöström

Vi har gjort nyttige og samtidig hyggelige, men nødvendige ting. Vi prøver nemlig å besøke alle våre leverandører.
Oslo Kongressenter har mange gjester og arrangementer, og åpenhet og kunnskap er viktig for oss. Våre leverandører er en viktig del av dette, deretter også deres underleverandører, selvfølgelig. Her snakker vi om bonden, oppdretteren, og gården for det er her alt begynner. Vi gjør vårt beste for å besøke dem så ofte vi kan, lytte til dem og lære av dem. Nettopp derfor vet vi at vi jobber med de beste.

Avstanden mellom produsent og forbruker må ikke bli for stor. Vi på Oslo Kongressenter må kunne spore og se hvor hvert enkelt produkt kommer fra, hvilken gård og når. Vi må så godt det kan ha kontroll på alt. Det gir oss og våre gjester en trygghet.

Vårt seneste besøk vi gjorde, sammen med Bama, var hos Sterling kveite i Stavanger for å se på fiskoppdretten de har der. For en opplevelse!
Det var fantastisk å høre de snakke om alt de gjør, se den stoltheten og omsorgen personalet viste og hvilken kontroll de har på alt. Det er imponerende hvor stolte de er av hver eneste detalj.

Fra det første lille fiskeegget til ferdig fisk, tar det 5 år. Det kan du ikke forhaste frem, men bare la naturen gå sin gang. Da blir det bra, riktig bra.

Jeg har en enorm respekt for råvarene og produktene da jeg vet hvor utrolig mye arbeid det er. Vi kan se hvor profesjonelt de jobber og hvor mye kunnskap som ligger bak det hele for å få så gode produkter. Nå vet jeg dessuten at jeg med stolthet kan sette kveite på menyen og det med god samvittighet. Sånt føles bra!