Matjesildkake
Ingredienser
4 porsjoner
- 3oo gr Matjessild filet
- 2 dl créme fraiche
- 4 stk. gelatinplater
- 2 dl kremfløte
- 2 dl hakket dill
- ½ dl fint kuttet gressløk
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjære matjesilden i 5×5 mm store terninger. Bland sammen matjessild, dill og gressløk.
- Legg gelatinplatene i bløt i ca. 5 minutter. Kremfløte og crème fraiche varmes og gelatinen løses opp i 0,5 dl av fløten.
- Det hele blandes forsiktig sammen og smak til med salt og pepper.
- Kle en form med plastfolie og legg tynne skiver grovbrød, for eksempel Pumpernickel i bunnen. Hell over matjessild kremen og smør ut.
- Formen dekkes til og settes i kjøleskap i minst fire timer, aller helst natten over.
- Etter avkjøling løftes den forsiktig ut av formen og skjær i mindre porsjonsbiter (tapas størrelse kan anbefales).
- Garneres, serveres og nytes!
Vi har her forsøkt å leke oss litt med snømenn eller kanskje er det et lite spøkelse. Kommer litt an på hva det er du ser her😊