Klassisk gresskarsuppe

Hva passer vel bedre enn en deilig gresskarsuppe på en kald høstkveld? Bengt Sjöström deler sin oppskrift.

God fornøyelse.

Klassisk gresskarsuppe

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 ss matolje
  • 3 sjalottløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • ½ kg butternut gresskar (ferdig skrelt
    og hvor frø er fjernet)
  • ½ l hønsebuljong (eventuelt buljongterning)
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Start med å skrelle og hakke løk og hvitløk. Gresskar skjæres i biter.
  2. Bruk en kasserolle til å frese gresskar, løk og hvitløk i matoljen uten at det tar farge, men begynner å bli mykt og blankt.
  3. Tilsett buljong, fløte, salt og pepper og kok dette på svak varme i 20 minutter (om du bruker ferdig buljong så må du huske at denne gjerne allerede er saltet).
  4. Hell suppen i en blender, alternativt kan du bruke en stavmikser, og bland dette sammen til du har en jevn og glatt suppe.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Servere sammen med krutonger og ristede gresskarfrø – og gjerne litt nybakt brød.

Tips: Om du har mye gresskar skjær denne i terninger og steke bitene til de er gylne, for så å bruke de som tilbehør i suppen.