Klassisk gresskarsuppe
Ingredienser
4 porsjoner
- 2 ss matolje
- 3 sjalottløk
- 1 stk hvitløksfedd
- ½ kg butternut gresskar (ferdig skrelt
og hvor frø er fjernet) - ½ l hønsebuljong (eventuelt buljongterning)
- 2 dl fløte
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Start med å skrelle og hakke løk og hvitløk. Gresskar skjæres i biter.
- Bruk en kasserolle til å frese gresskar, løk og hvitløk i matoljen uten at det tar farge, men begynner å bli mykt og blankt.
- Tilsett buljong, fløte, salt og pepper og kok dette på svak varme i 20 minutter (om du bruker ferdig buljong så må du huske at denne gjerne allerede er saltet).
- Hell suppen i en blender, alternativt kan du bruke en stavmikser, og bland dette sammen til du har en jevn og glatt suppe.
- Smak til med salt og pepper.
- Servere sammen med krutonger og ristede gresskarfrø – og gjerne litt nybakt brød.
Tips: Om du har mye gresskar skjær denne i terninger og steke bitene til de er gylne, for så å bruke de som tilbehør i suppen.