Lam i dillsaus
Ingredienser
4 porsjoner
- 700 g bog eller bringe av lam
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 8 hvitpepperkorn
- 1 laurbærblad
- 1 ss salt
- ½ dl eddik
- Stilk av en dillkvast
- 1,5 l vann
Saus
- 2 ss smør
- ½ dl hvetemel
- l l kalvekraft
- 1 dl melk
- ½ dl eddik
- Toppen av dillkvasten
- Salt og pepper
Tilbehør
- 2 gulrøtter
- 1 løk
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i fine biter, 3*3 cm
- Ha kjøttet i en kjele, dekk til med kaldt vann og la det koke opp
- Etter oppkok, skyll kjøttet i kaldt vann, dekk kjøttet med nytt kaldt vann og kok opp igjen
- Skrell og kutt grønnsaker i biter
- Legg grønnsaker, dillstilk og krydder i kjelen. Kokes på lav varme til kjøttet er mørt
- Sil av kalvekraften og fjern kraftgrønnsakene fra kjøttet
- Lag lys jevning, av smør og mel, tilsett kalvekraft under omrøring. La koke i 15 min.
- Tilsett melk, sukker, eddik og finkuttet dill, smakes til med salt og pepper (om du ønsker grønn saus kjøres den i blender). Kjøttbitene has i sausen.
- Kok skivede gulrøtter i saltet og sukret vann til de er myke, løkskiver tilsettes det siste minuttet. Siles av og blandes med kjøtt og saus
- Serveres med kokte poteter og garneres med dill